Advokathuset Hvidovre | Endnu en WordPress-blog

Familieret

Når man stifter familien, indgår i et parforhold eller bliver gift, opstår der nærmest pr. automatik nye juridiske udfordringer, som du og familien bør tage stilling til.

Bliver man gift, har man automatisk fælleseje, men hvad sker der, når man er samlevende? Men hvad gør man, hvis man er samboende og ikke automatisk får fælleseje? Selvom man er gift, er fælleseje ikke altid den bedste løsning, og der kan være mange grunde til at overveje en af de mange former for særeje, der findes i dag. En meget anvendt type for særeje, er den kombinationssæreje, som giver nogle særlige fordele for efterlevende ægtefælle i tilfælde af død.  Denne type for særeje, fx kombineret med et testamente, gør, at man kan sikre den længstlevende bedst muligt.

Separation eller skilsmisse kan ofte gøres enklere med hjælp fra en advokat

Der opstår ganske naturligt en lang række spørgsmål, når man må se i øjnene, at ægteskabet bør afsluttes. En familieretsadvokat kan rådgive og bistå med at få styr på det hele, så skilsmissen kan foregå i mindelighed.

Når man skal separeres eller skilles, er der især 3 områder, man skal have styr på.

Disse er:

  • Separation/skilsmisse og vilkårene herfor
  • Fællesbørn, herunder forældremyndighed, bopæl, samvær og børnebidrag
  • Bodeling

Hvad stiller man op med boligen og børnene, når man ikke længere skal bo sammen?

I forbindelse med samlivsophævelse, kan det være svært at overskue, hvad man skal gøre med de ting, man ejer sammen, som fx boligen. Især hvis man ikke har oprettet en samejeoverenskomst, er det ikke altid nemt at finde ud af, hvad der skal ske med boligen. Derudover skal der tages stilling til, hvad der skal ske med børnene, herunder forældremyndighed, bopæl, samvær og børnebidrag.

Kontakt os, når din situation ændres

KONTAKT

Advokathuset Hvidovre

Hvidovre Torv 9
2650 Hvidovre

Hvidovre
Hvidovre Torv 9
2650 Hvidovre

+45 3635 0250
mail@advo-vt.dk

Advokathuset Hvidovre - når du og dine er det vigtigste